Членки

adora Награда најдобар проект на годината од REALEXPO 2016 за АДОРА FLATIRON Скопје
kristalno zvono Алкалоид АД Скопје – Добитник на две награди во рамките на „годишната конференција на македонска берза АД Скопје“
ading Групација Адинг на Саем на градежништво 2016
Advokatska-kancelarija-Tosic-i-Jevtic1 САМОУВЕРЕНО ДО ЦЕЛТА: Постојаното надградување е клучот за да се издвоите на пазарот — адвокатска канцеларија „Тошиќ & Јевтиќ“
adora АДОРА Инженеринг ја одбележа 13 годишнината на компанијата

АЛКАЛОИД AД Скопје

alkaloid1

АЛКАЛОИД AД Скопје е компанија која речиси осум децении работи на производство на лекови, преработка на билни суровини, производство на козметички и хемиски производи.

Алкалоид АД е акционерско друштво во чии рамки работат два профитни центри: Фармација и Хемија, Козметика и Билкарство; има две подружници во земјата како и 14 подружници и 4 претставништва надвор од Македонија (во Србија, Црна Гора, на Косово, во Албанија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Словенија, Швајцарија, Бугарија, Турција, Украина, во Руската Федерација и САД).

Друштвото брои околу 1.250 вработени во земјата и околу 350 вработени во подружниците и претставништвата надвор од Македонија.

Акциите на Алкалоид се во сопственост на околу 5.110 акционери физички и правни лица, а околу 8% од вкупниот број на издадени акции се во сопственост на странски акционери. (ажурирано на 30.09.2015)

АЛКАЛОИД АД СКОПЈЕ

Бул. Александар Македонски бр. 12, 1000 Скопје, Р. Македонија
Телефон: + 389 2 310 40 00
Факс: + 389 2 310 40 14
e-mail: alkaloid@alkaloid.com.mk
www.alkaloid.com.mk