Членки

adora Награда најдобар проект на годината од REALEXPO 2016 за АДОРА FLATIRON Скопје
kristalno zvono Алкалоид АД Скопје – Добитник на две награди во рамките на „годишната конференција на македонска берза АД Скопје“
ading Групација Адинг на Саем на градежништво 2016
Advokatska-kancelarija-Tosic-i-Jevtic1 САМОУВЕРЕНО ДО ЦЕЛТА: Постојаното надградување е клучот за да се издвоите на пазарот — адвокатска канцеларија „Тошиќ & Јевтиќ“
adora АДОРА Инженеринг ја одбележа 13 годишнината на компанијата

Булгартел ЕАД

logo Bulgar Tel

“Булгартел” ЕАД e телеком кои работат сопствена мрежа за телекомуникациски услуги на територијата на Бугарија, Балканскиот полуостров и Европа.

“Булгартел” ЕАД е создадена на 30.11.2004 година и e подружница на “Бугарскиот енергетски холдинг” (БЕХ ЕАД).

БЕХ ЕАД е основана на 18.09.2008г. како акционерско друштво со 100% државно учество.

Во бев ЕЦД се вклучени следниве подружници:

“Булгартел” ЕАД

“Булгаргаз” ЕАД

“Булгартрансгаз” ЕАД

“АЕЦ Козлодуј” ЕАД

“Мини Марица Исток” ЕАД

“ТЕЦ Марица Исток 2” ЕАД

“Националната електроенергетска компанија” ЕАД

“Електричен Системски оператор” ЕАД

“Бугарска независна енергетска берза” ЕАД

“Енергетска инвестициска компанија” ЕАД

Контакт: “Булгартел” ЕАД

“Булгартел” ЕАД

1113 София, България

ул. “Тинтява” №13 Б

GPS: 42.667182 23.354047

Тел: +359 2 819 40 40

Факс: +359 2 819 40 50

Поддръжка:

24×7:            + 359 885 777 315

9:00 – 17:30: + 359 2 819 40 60

 

e-mail: office@bulgartel.bg

e-mail: sales@bulgartel.bg

e-mail: nmc@bulgartel.bg

e-mail: hr@bulgartel.bg

 

Булгартел Скопje ДООЕЛ

ул. Димо Хаџи Димов, бр. 38, локал 2
1000 Скопjе
Македониjа

 

Тел.: +389 71 949265

 

email: skopje@bulgartel.bg

 

Сигнали за корупција, корупциски настани и / или конфликт на интереси:

 

Тел: +359 2 819 40 40

 

e-mail: anticorruption@bulgartel.bg

 

УСЛУГИ

“Булгартел” ЕАД како оператор од новата генерација нуди висококвалитетни и доверливи сервиси во национална оптична мрежа низ целата земја и преку партнерство со меѓународни оператори обезбедува услуги било каде во странство.

Со цел максимално задоволување на барањата на клиентите, во согласност со меѓународните препораки и барања на ITU и MEF “Булгартел” ЕАД обезбедува:

  • стандардни производи од портфолиото на еден современ телеком;
  • национални, меѓународни и транзитни поврзување;
  • клиентски ориентирани, нестандардни решенија;
  • пакет услуги.

Производите се ориентирани и специјално прилагодени на три сегменти од пазарот:

 

  • услуги за Корпоративни клиенти

 

  • услуги за Телеком оператори и ISP

 

  • услуги за меѓународни оператори

 

Односот кон глобалната интернет мрежа се остварува преку меѓународни Tier 1 добавувачи, а пристапот до нив е обезбеден со фиксна оптичка мрежна инфраструктура која е целосно, редундантна(заштитена). Поврзувањето на  бугарските  Интернет мрежи се остварува преку директен peering врски со големите бугарски интернет оператори ISP-та и преку Бугарскиот Интернет Exchange (BIX.BG).

 

Поврзувањето  кон глобалната интернет мрежа се остварува преку меѓународни Tier 1 добавувачи и Интернет Exchange – DECIX, а пристапот до нив, преку терестријални оптички, симетрични и целосно резервирани врски. Поврзувањето кон бугарскиот Интернет простор е реализиран преку директни peering врски со големите бугарски ISP-та и преку Бугарскиот Интернет Exchange (BIX.BG).

 

Реализирани се меѓународни поврзување по две независни патеки во насока Турција и Романија, и во насока Западна Европа (Будимпешта, Виена, Франкфурт, Амстердам и др.)  Достапни се четири независни патеки – две во Романија, едно во Србија и една во Македонија. Компанијата поседува сопствена оптичка траса во насока Македонија и поврзување кон Косово, Србија и Грција. Булгартел обезбедува заштитени услуги во дестинации како Грузија, Русија, Украина и др.

 

Компанијата е присутна на телекомуникацискиот пазар во Македонија преку филијалата Булгартел Скопје ДООЕЛ и активно работи на проширување на мрежата на Балканот (Албанија, Црна Гора и др.)