Членки

adora Награда најдобар проект на годината од REALEXPO 2016 за АДОРА FLATIRON Скопје
kristalno zvono Алкалоид АД Скопје – Добитник на две награди во рамките на „годишната конференција на македонска берза АД Скопје“
ading Групација Адинг на Саем на градежништво 2016
Advokatska-kancelarija-Tosic-i-Jevtic1 САМОУВЕРЕНО ДО ЦЕЛТА: Постојаното надградување е клучот за да се издвоите на пазарот — адвокатска канцеларија „Тошиќ & Јевтиќ“
adora АДОРА Инженеринг ја одбележа 13 годишнината на компанијата

Макпрогрес ДОО

makprogres

Историјат
• 1990 отпочнување на работа – трговија на големо со прехрамбени производи и стоки за широка потрошувачка
• 1993 отворање на сопствени супермаркети за малопродажба
• 1996 изградба и вселување во нов деловно – магацински објект
• 1996 проширување на делокруг на работа со увоз и дистрибуција на странски проиводи на територијата на Република Македонија
• 1997 почеток на сопствено производство со пакување на земјоделски производи
• 1998 лансирање на брендот Сончева Долина и ширење на асортиманот на производи
• 2002 инвестирање во опрема за кондиторски производи, лансирање на производите од брендот Винчини
• 2002 прво меѓународно претставување на саемот за прехрана SIAL во Париз
• 2003 прва компанија во Македонија со имплементација на HACCP системот за безбедна храна
• 2003 инвестирање во објект и опрема за процесирање и пакување на ориз и други зрнести земјоделски производи од брендот Сончева Долина
• 2004 пуштање на употреба на линија бр. 2, линија за крем и ширење на асортиманот
• 2006 пуштање на употреба на линија бр. 3, имплементација на ISO 9001:2000 систем за менаџмент на квалитет
• 2007 изградба на станбено деловна зграда во Виница, Република Македонија
• 2007 заокружување на ланецот за малопродажба со отворање на нов модерен супермаркет во Виница, Република Македонија
• 2007 инвестиции во опрема за производство на џем
• 2007 отворање на фабрика за производство на амбалажа

Макпрогрес ДОО
ул. Илинденска Б.Б.
2310 Виница
Р. Македонија
тел.: +389 33 362 289
факс.: +389 33 362 299
e-mail: info@makprogres.com.mk

Канцеларија во Скопје
ул.38 бр.1Б
Трубарево-Скопје
Р. Македонија
тел.: +389 2 2401 700
e-mail: skopje@vincinni.com