Членки

adora Награда најдобар проект на годината од REALEXPO 2016 за АДОРА FLATIRON Скопје
kristalno zvono Алкалоид АД Скопје – Добитник на две награди во рамките на „годишната конференција на македонска берза АД Скопје“
ading Групација Адинг на Саем на градежништво 2016
Advokatska-kancelarija-Tosic-i-Jevtic1 САМОУВЕРЕНО ДО ЦЕЛТА: Постојаното надградување е клучот за да се издвоите на пазарот — адвокатска канцеларија „Тошиќ & Јевтиќ“
adora АДОРА Инженеринг ја одбележа 13 годишнината на компанијата

Мите Николов

Мите Николов е роден 12.04.1963 год. во с. Сушево. Средното образование го завршил во Штип. Дипломирал на Економскиот факултет во Скопје 1983 година. Првото вработување е во 1984 год. во АД Фершпед. Во 1991 год ја отвара првата приватна бензиска пумпа во Штип под името НИКО Петрол. Во 1995 год. го отвара царинскиот терминал во индустриската зона во Штип, а 1998 година ја отвара и фабриката за малсо за јадење Брилијант ДООЕЛ Штип

Во 2009 год. ја купува фабриката Звезда АД во Плевен, а од месец мај 2014 год. во Бугарија започнува со нова инвестиција и градба на погон за пресовање и погон за екстракција со капацитет од 600т. сончоглед на ден, 400 тони маслодајна репка или 300 тони соја на ден.