Членки

adora Награда најдобар проект на годината од REALEXPO 2016 за АДОРА FLATIRON Скопје
kristalno zvono Алкалоид АД Скопје – Добитник на две награди во рамките на „годишната конференција на македонска берза АД Скопје“
ading Групација Адинг на Саем на градежништво 2016
Advokatska-kancelarija-Tosic-i-Jevtic1 САМОУВЕРЕНО ДО ЦЕЛТА: Постојаното надградување е клучот за да се издвоите на пазарот — адвокатска канцеларија „Тошиќ & Јевтиќ“
adora АДОРА Инженеринг ја одбележа 13 годишнината на компанијата

Потпишан меѓународен договор за соработка помеѓу Универзитетот ФОН и БИТ

15451090_10209407917292039_302551703_n

Претседателот на Македонско-Бугарската стопанска комора, г-дин Зоре Темелковски на 09.12.2016 година присуствуваше на потпишувањењто на договорот за соработка помеѓу Универзитетот ФОН и БИТ -Државниот универзитет од Софија,Р. Бугарија.

Двете страни потпишаа билатерален договор за соработка, во повеќе сфери.

Почнувајќи од 2017 година двата универзитета ќе работат на заеднички проекти финансирани од ЕУ, размена на академски и стручен кадар, како и заеднички Докторски програми.

Договорот за соработка го потпишаа Ректорите на двата универзитета Проф. д-р Нано Ружин и Проф. д-р Стојан Денчев.

15494086_10209407972853428_1801382385_n 15416006_10209407917492044_230729486_n 15497721_10209408351262888_1474023661_n 15497797_10209407917412042_1349116939_n 15403117_10209407917372041_1401959443_n